keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Perhe = Joukkue = Perhe

Kohta on kulunut kuukausi siitä kun muutin Tampereelle. Aika on (kuten sillä on tapana) mennyt taas vauhdilla eteenpäin ja lomakuukausi vetelee viimeisiään. Paljon on ehtinyt tapahtua kuukaudessa. Tässä vielä ennen töiden alkua ajattelin nostaa tärkeimpiä juttuja blogiinkin.

Joukkue

Tampereelle ja Manse PP:hen saapuminen on jo nyt ollut aivan mahtava kokemus. Entiset pelikaverit ja muut Pirkanmaan pesis-tutut ovat tulleet halaamaan ja toivottamaan tervetulleeksi takaisin. En ollutkaan ymmärtänyt miten kova ikävä mulla oli näitä mahtavia tyyppejä, tyyppejä joiden kanssa tämän vuosituhannen alkuvuodet tallustettiin ja tehtiin pesistä näillä leveysasteilla. Myös uudet tuttavuudet pesis-perheessä ovat olleet vallankin mukavia kohtaamisia. Odotan todella innolla että työt alkaa, ja pääsen tapaamaan vielä junnupuolen väkeä, muiden seurojen uusia tekijöitä, tutustumaan kaikkiin paremmin ja käärimään hihat! Ai että.

Perhe

Yksi suurimmista syistä Tampereelle muuttooni oli perhe. Äidin muutto Raumalta Ylöjärvelle ja siskon perheen täällä asuminen sai ajattelemaan asioita. Mikä on oikeasti tärkeää. Missä minun pitää olla. Ja nyt olen. Joudun joskus vieläkin pysähtymään ja ihmettelemään, kun soitan äidille ja voinkin sanoa ”lähen nyt, oon siinä 10 minuutin päästä”. Olen nähnyt perhettäni viimeisen kuukauden aikana enemmän kuin viimeisen parin vuoden aikana yhteensä. Totta kai, kun työt alkaa niin aika on kortilla mutta onhan tämä nyt mahtavaa olla näin lähellä rakkaita ihmisiä! Yksi kuukauden ikimuistoisimmista reissuista oli ehdottomasti päivä Ikeassa. Kyllä, luit oikein, päivä Ikeassa. Olin joka tapauksessa menossa tuohon ruotsalaisen tuotekehityksen mekkaan, niin pyysin ohimennen äitiä mukaan. ”Noooo, voimmää seuraks lähtee…” –totesi äiti ja niin sitä lähdettiin. Tuossa kohtaa mulla ei tullut mieleenkään että kyseessä olisi äidin EKA KERTA Ikeassa! Siinä on kuulkaa 70-vuotiaalle ihmettelemistä. Muutaman tunnin ajan kuuntelin ällistelyä ja ihmettelyä siitä miten näppäriä juttuja Ikeasta löytyy, ja miten HALPAA kaikki on! :D Syyslomien ansiosta paikalla oli luonnollisesti myös reilusti lapsiperheitä minkä vuoksi lasten osastolla vierähti useampi hetki kun katseltiin lasten leikkejä ja ihmeteltiin nurmikolta näyttävää lattiaa, majoja ja mitä lie hienoja juttuja. Äiti nautti päivästä ja minä sain kerättyä uuteen kotiin kaiken tarpeellisen (ja vähän yli, kuten Ikeasta on tapana…). Pieni asia, kauppakäynti, teki päivästä äidin sanoin ikimuistoisen. Pienillä asioilla on merkitystä.  

Akkujen latausta

Kun maailmankaikkeudelle heittää ajatuksen että olisipa mukava muutaman päivän mökkikeikka ihan yksin, omien ajatusten kanssa, niin johan alkaa tapahtua. Kuin tilauksesta ystävä soittaa että on itse lähdössä etelän lomalle ja hänellä olisi mökki vapaana Ellivuoressa viikon – kiinnostaisiko? No totta maar kiinnostaa! Niinpä pakkasin kamat kasaan ja suuntasin maanantaina kohti Sastamalaa. Muutaman päivän loma lyheni kahteen, siitä piti huolen tänään saapuva lumimyräkkä yhdistettynä auton alla oleviin kesärenkaisiin. Ei olisi ollut huomenna ajokeliä takaisin Tampereelle. Niinpä olen jo takaisin kotona, akut sopivasti ladattuna. Parin päivän aikana luin pari kirjaa, katselin takkatulta ja mietiskelin elämää, ja mikä parasta, kävin tutustumassa Ritajärven luonnonsuojelualueeseen eilisen ajan. Muutama tunti metsässä, järven rannalla ja haastavilla poluilla toi mielenrauhaa ja happea. Ja sainhan vielä fiilistellä laiturilla kaakaomukin sekä notskilla eväiden kera. Täydellinen päivä.

Perhe = Joukkue = Perhe – on ajatus jota olen pyörittänyt päässäni lähiaikoina enemmän kuin moneen vuoteen. Ajatus siitä miten kaikki elämän tärkeät ihmiset yhdessä luovat jotain mikä on suurempaa kuin yksilö. Tiukan paikan tullen yksilöt kantaa ryhmää ja yksilön eläessä vaikeaa aikaa, ryhmä tukee ja kantaa vaikean ajan yli. Näin toimii sekä perhe että joukkue. Siksi nämä kaksi yksikköä ovat elintärkeitä sekä itselle että monelle, monelle muulle. Pidetään huoli omista läheisistämme. Ne on kuitenkin se joka tästä elämästä tekee ELÄMÄÄ.

Mukavaa viikonloppua itse kullekin, älkää antako talven yllättää jos autolla liikutte. Tässä vielä muutama syyspäivän kuva Ritajärveltä, ole hyvä. 

-inga









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ideoita? Ajatuksia? Anna palaa!