lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tyypit tuloksen takana 2/2

JOUKKUE.

Tuo ihana sana joka on ohjannut elämääni 10-vuotiaasta lähtien. Iloja, suruja, voiton huumaa, häviön katkeraa kalkkia, tappion kyyneleet ja pelaajien kesken käydyt pelinjälkeiset "mitä jos"-keskustelut. Joukkueen kanssa käsitellään myös koko muu elämä. Ihastukset, rakastumiset, sydämen särkymiset, päänsäryt, lihassäryt, oman perheen surut, sairaudet, ilot, häät, synttärit, ELÄMÄ! Joukkue on ollut mulle aina kuin toinen perhe. Välillä on tapeltu, sitten sovittu, halattu ja jatkettu yhteistä matkaa. Elämässäni on edelleen tyyppejä elämäni ensimmäisestä joukkueesta. Vahva side ei katkea vaikka vuosia ja kilometrejä tulee väliin lisää. Joukkue = perhe = joukkue.



 Miten yksilöistä kasvaa joukkuepelaajia?


Kun lähdetään kasvattamaan junnuista pelaajia tietyt asiat nousevat isoon rooliin. Viime blogin jälkeen sain Kuosmaselta mielenkiintoisia papereita käteeni. Muistatteko kun puhuin junnujen "koodistosta" joka seurassa opitaan? Noh, selvisi että tiettyjä juttuja on todellakin kirjoitettu paperille asti. Asioita joihin kiinnitetään huomio jo pienestä pitäen, mutta varsinkin C-junnuista ylöspäin. Avaan teille nyt ne tärkeimmät asiat mitkä pelaajan kehitykseen vaikuttavat.


Tärkeimmät asiat ovat  1) palloilullinen lahjakkuus ja 2) asenne urheiluun. Toinen tulee geeneissä, toinen opitaan. Seuraava teksti on suoraan Mikon mulle antamasta paperista:

"Jymyssä on tiettyjä periaatteita pidetty kunniassa. Urheilullisuus ei välttämättä palloilussa ole itsestäänselvyys, Jymyssä se on keskeinen asia. Yksilöllisyys on tärkeä huoioida, se antaa vapautta harjoitteluun. Ajatuksena on, että yksilöiden kehittyessä myös joukkueen suoritus kehittyy."
Aika hyvin sanottu. Muita sanoja jotka tekstistä nousevat esiin on kilpailuhenkisyys, kovuus, hierarkisuus (edustus -->junnujoukkueet), ylpeys omasta joukkueesta ja tekemisestä, luottamus. Näillä arvoilla ja periaatteilla on saavutettu tulosta. Saa käyttää mut ei o pakko hei. ;)

Tässä blogissa käsittelen tyyppejä tuloksen takana, eli kerron teille oman näkemykseni osasta joukkueen pelaajista. Kuten viime kirjoituksessani mainitsin, Facebookin "Joukkuepalaveri" on tuonut pelaajia toimistolla käymään parin viikon välein. Ellei tätä olisi järjestetty, voin rehellisesti sanoa että en vieläkään tuntisi kaikkia näitä tyyppejä edes kasvoilta. Mullehan jollain tavalla tuttuja jymyläisiä ennen tänne tuloa oli Kode, Jani, Immo ja Roope. Ihan pikkusen on siis saanut opiskella näitä tyyppejä. En nyt käy tässä kaikkia läpi, ne vaan keiden kanssa ollaan enemmän juteltu ja joista mulla on syntynyt jonkinlainen mielikuva.



Immo ja Doksa oman firmansa Obbi Oyn mainoskuvauksissa. Photo by: Janne Kuronen

Mikko "Doksa" Korhonen
Vuoden pelinjohtaja 2014. Vakava, asiallinen, ei mikään rillumarei-tyyppi. Äärimmäisen fiksu, sellanen joka äidin unelmavävy. :) Tekee hurjasti töitä, meille toimiston suuntaan todella yhteistyökykyinen. 

Immo Rautiainen
Tätä ei moni tiedä, mutta myös Immon tunnen jo vuodesta 2007. Olin tuolloin Tampereen Nuorisoleirin johtaja ja otin Immolta (joka yleensä on maailman rauhallisin tyyppi) tulikivenkatkuisen palautteen vastaan kenttien kunnosta. Leirin jälkeen olin aika huonossa hapessa ja itse asiassa kokonaan pois pesiksen parista pari vuotta. Luulin että se on oli siinä, mutta rakkaus lajiin veti sittenkin takaisin näihin hommiin. Noh, oli miten oli, Immon kanssa käytiin tuo Tampereen leirin tilanne läpi aika lailla heti kun Sotkamoon laskeuduin. Siinä muuten asia jonka arvostan korkealle. Täällä opetetaan että sekä hyvät että vaikeat asiat käydään läpi kasvotusten. Tuon opin voisi ottaa kaikki käyttöön. Tyyppinä Immo on hyvin, hyvin rauhallinen, analyyttinen, pohdiskeleva. Varmasti loistava projektien parissa. 


Roope eli Robsoni.

Roope Korhonen
SuperJymyn myyntipäällikkö. Puhuu kuin Runeberg! Yksi ekoista asioista joka otti täällä silmään oli se että Roopen naama on JOKA PUOLELLA! Ensin se istuu töissä mua vastapäätä 8h, sen jälkeen kun meen salille, siellä on Roopesta seinän kokoinen kuva. Totta kai myös salin esitteissä on Roopen kuva. Jos videonpätkiä pitää tehdä nopealla syklillä, niissä on Roope. Jopa mä lähetin Poriin terveisiä videon muodossa niin että mukana videolla oli  - Roope. :) Mutta mikäpä siinä, kaveri on luonteva kameran edessä. Ensimmäinen asia kun miettii Roopea on nauru. Harvemmin sitä tapaa kaveria joka heittää huumoria ja nauraa kooookooooo ajan. Jos itsellä on huono päivä, sen tietää että tämä kaveri saa fiilikset nousuun. Roope on myös isä kahdelle rinsessalle ja voisin kuvitella että iskä on aika lailla vahvasti pyöritelty pikkurillien ympärille. :) Huikee tyyppi kaiken kaikkiaan. Iso osa Jymyä sekä kentällä että toimistolla.



Jani Komulainen
Capu. Henk.koht mulle suurin yllätys. Mulla on ollu Janista aina sellanen viilee, asiallinen kuva. Joukkuepalaverissa olikin paikalla toinen Jani. Tää tyyppi oli naurava, rento, toki edelleen hyvin analyyttinen mutta jotenkin lämpimämpi. Jani on kapteenityyppiä ehdottomasti, voin kuvitella miten tarkkaan asioita käydään pelaajien kanssa läpi, ja mikä tärkeintä, nuoret oppii päivä päivältä tältä Jymy-ikonilta mitä on olla huippu-urheilija ja hyvä tyyppi. Arvostan.
 
Mestari. Tämä kuva on mun mielestä ehdottomasti vuoden urheilukuva 2014. Enempää tunnetta ei yhteen kuvaan voi saada. Kokemus ja nuoruuden into samassa paketissa. On se.
Kode
Tonin tunnen jymyläisistä useimman vuoden ajalta. Järjestin joskus Ulvilan valtakunnallisella leirillä Itä-Länsi tapahtumaa ja pyysin Kodea sinne palkintoraatiin ja sehän tuli! Tämä taisi olla joskus 2000-luvun alussa...vai oliko se jopa 90-luvun loppua...? Joka tapauksessa, on kyllä hienoa ollut seurata kaverin uraa. Huikea urheilija, huikea lukkari. 


Tän kuvan nimi on kuvapankissa osuvasti "iloinen ihminen" :)
Niilo Piiponniemi
Tyyppi josta olin kuullut ennen tänne tuloa mutta josta en tiennyt mitään. Kun tämä heppu asteli ovesta sisään joukkuepalaveriin, tuntui että marraskuun pimeydessä ois joku tuonut auringon huoneeseen. Hirmunen positiivinen energia ja elämänarvostus. Iso pelaaja vielä joskus. 



Antti Hartikainen
Tyyppi josta mulla ei ollut muuta tietoa kuin se mitä olin otteluraporteista lukenut. Jonkun kuvankin olin tainnut joskus nähdä. Antin kanssa on tässä talven aikaan vietetty ylivoimaisesti eniten aikaa, hän on nimittäin toiminut Fustra-valmentajanani. Jännä tyyppi, alkuun sellanen varautunut, asiallinen, ei mikään kauhee vitsin iskijä. MUTTA kun Antin oppii tuntemaan siitä kuoriutuukin hauska, fiksu, kovasti töitä tekevä Fustra-sensei. Ei tarvii miettiä miksi Hartikainen on niin huikea pesäpalloilija. Kun johonkin aletaan, se tehdään viimesen päälle. No room for error. Voittaja.



Niko Korhonen
Toinen meidän nuorista pikakiitureista. Jälleen tyyppi johon sopii sanat fiksu, älykäs, hyväkäytöksinen. Hetken kesti tutustua mutta kun muutamia kertoja on juteltu niin joka kerta juttua tulee enemmän, ujous häviää. Iso tulevaisuus pelaajana.


Toivottavasti tässä kevään/kesän mittaan tutustun koko joukkueeseen paremmin. Hyviä tyyppejä varmasti kaikki! :) Samoin, ootan kyllä kesää ja ottelutapahtumia todella paljon. Vasta sitten pääsen sisään TODELLISEEN sotkamolaiseen elämäntapaan. Näen kaikki fanit, mielenkiintoset tyypit, talkooväen, junnut, kenttämiehet.... kaikki on niin uutta ja ihmeellistä - jännittävää!! :)


Törmäsin tällaseenkin kuvaan kun hain noita jätkien kuvia SuperJymyn kuvapankista. Hassua. Mä oon valinnu nuo matkapaidat mitkä tuossa on Pesäkarhujen B-tytöillä päällä. Muistan vielä kun en lähti tälle reissulle "kauas" Sotkamoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ideoita? Ajatuksia? Anna palaa!