keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Haaste on heitetty

Iltaa! (muokattu 5.1. klo 10)

Tunnin kuluttua Suomessa juhlitaan uutta vuotta. Itsellä on ajatukset jo siirtyneet vuoteen 2015 tässä parin päivän sisällä. Olin eilen aikeissa kirjoittaa blogiin postauksen joulusta, "Yksinäisyys"-blogin saamasta palautteesta ja muusta oleellisesta, mutta matkaväsymys kaatoi tytön sänkyyn.


Tänään tulikin sitten toinen hyvä syy tulla tänne fiilistelemään. Tässähän on totta kai käynnissä tämä perinteinen "new year - new you"- hässäkkä. Eli huomisesta...tai ok, perjantaista lähtien kuntosalit ja ladut pullistelee väkeä ja kauppojen salaattimyynti on huipussaan - kunnes innostus häviää. On kuitenkin ollut hieno huomata miten ihmiset haastaa toisiaan kehittämään itseään ja panostamaan hyvinvointiinsa. Näin on nyt päässyt käymään minunkin kohdalla (yleensä en ole juurikaan yllytyshullu mutta nyt...). 


Kaikki alkoi yhdestä twiitistä.


Pesäkarhu-ikoni Carita Toiviainen twiittasi eilen seuraavaa: "Päivä tätä vuotta jäljellä. Sen jälkeen alkaakin tipaton ja herkuton alkuvuosi.


Vastasin Carrulle peruspessimistinä: "Yritäk sää ny Carru huijata meitä muita vai vaan ittees? ;)"


Carru ei tietenkään myöntänyt vaan kertoi olevansa esimerkkinä seuraajilleen kuten mulle. Nooooooh, enempää twiittejä tähän lataamatta voin kertoa että keskustelussa ovat käyneet mukana myös Petri Kaijansinkko (Lukko), Jaakko Rosendahl (ÄssätLiiga), Mikko Fisk (ÄssätJuniorit), Hanna Itävalo (ex-Pesäkarhu), Veera Svansjö (ex-Pesäkarhu) ja Joonas Hautamäki (armoton Sotkamon Jymy-fani joka vaikuttaa porilaisessa pesisyhteisössä sekä kentällä että linssin takana). 


Keskustelut ovat edenneet siihen asti että meillä on käsissämme haaste. Tämän illan aikana pitää ilmoittaa Jaakolle tavoite ja sen mukaan asetetaan panos. Aina sanotaan että tavoite pitää ilmoittaa julkisesti jolloin se luo sosiaalisen paineen ja siitä on helpompi pitää kiinni. Tän takia mietinkin kauan mikä se tavoite sitten on. Mihin uskallan sitoutua julkisesti. Tässä olis nyt sitten asiat joihin sitoudun (oh fcuk...)


- Painoa pitää tietenkin pudottaa. Otan tavoitteeksi sen 60kg, eli -6kg.

- Vedän tipatonta Kuopion halli-SM turnaukseen asti (tsemppiä teille jotka eksytte siellä sitten samaan kuppilaan..)
- Viimeisenä paras. Kun kerran parilta muultakin suunnalta tähän on yllytetty niin lähden nyt sitten hiihtämään sen Vuokatti Hiihdon. En todellakaan mitään kunnon kisaa enkä varsinkaan pitkää matkaa, vaan LadyLoppet, kevyt 12km. :)
Tämä viimeinen testi on 21.3 ja sinne todellakin kaivataan kannustusjoukkoja. Mä kun oon hiihtänyt viimeksi lappu rinnassa Hippo-hiihdoissa ja kattokaa ny miten siinäki kävi! :D


Huom! Tossa on jalassa PUUSUKSET, että hetki on siitä viime kisasta...

Mutta jotta tässä mun tekemisessä olisi jotain pointtia niin halusin tottakai haastaa mukaan muitakin ihmisiä sekä täältä että Satakunnasta. TIEDÄN että nämä tyypit pystyvät ylittämään itsensä ja löydettyään siihen sopivat keinot, he kertovat sen meille kaikille kommentoimalla tähän blogiin tai vaihtoehtoisesti twiittaamalla tavoitteensa käyttäen häshtagia #hulluhaaste2015

Kun tavoitteet on asetettu, kerrotaan panos. Jos tavoite jää uupumaan, maksat. Jos tavoite saavutetaan, olet saavuttanut jotain hienoa! Kun kerran ollaan hyvällä asialla niin ohjataan kaikki kertyvät eurot hyväntekeväisyyteen, eikös? :)

Itse haluan haastaa seuraavat tyypit:
Vesa Saine (Pesäkarhut pj)
Satu Kojola (Pesäkarhut tj)
Mikko Kuosmanen (Superjymy tj)
Mikko Korhonen (Jymy viuhkavelho)
Sami Österlund (Doksan kovin haastaja ja Pesäkarhujen viuhkavelho)
Nalle Viljanen (ei kahta ilman kolmatta, Kirittärien viuhkavelho. Taattua viihdettä meille kaikille)
Jimi Heikkinen (Tanssivat Sudet tj)
Jarmo Heikkinen (Monetor tj)
Julle Kallio (Radio Pori / hullu porilaine)
Salme Pasi (Liitto-orava ja AY-jyrsijä)
Kari Hakkarainen (Jymy-ikoni)
Markku Vikström (Karran kovin haastaja)
Mikko Virtanen (Fera tj)
Daniela Tanhua (Fera pj)

Ollaanko me ready??? Antaa palaa, tavoitteet tähän blogin kommentteihin tai twitteriin #hulluhaaste2015

Mukaan voi tottakai lähteä muutkin!!! Rohkeesti vaan, "pitää uskaltaa heittäytyä" - sanois Jimi tähän kohtaan.

Ai että, nyt vähän jännittää mitä te keksitte! 

Niin ja hei, aivan mahtavaa vuotta 2015 joka ikiselle!! :)

-inga

-------- 
Muokkaus 5.1.2015 klo 10

Noniin, johan niitä itsensä haastajia löytyy! Tässä haasteet jotka on tähän mennessä heitetty, liity mukaan! Päivitän tätä listaa sunnuntaihin 4.1. asti pari kertaa päivässä. 


Panos kaikilla osallistujilla on 50€ ja sen saa luovuttaa itse valitsemaansa hyväntekeväisyyteen ellei pääse tavoitteeseensa. Annetaan tässä näin paljon siimaa koska faktahan on että kaikki pääsevät tavoitteeseensa. ;)


Petri Kaijansinkko: 100pv tipatonta, -7kg


Joonas Hautamäki: 2kk tipatonta, -10kg


Jaakko Rosendahl: +4kg (lihasta) :) Eli inbody mittauksen pitäs näyttää lihasmassaa yli 52%


Mikko Fisk: -15kg (huh!)


Carita Toiviainen: tipatonta 3kk, herkutonta 2kk


Markku Vikström: (nyllähtee) maantiepyöräilyä Suomussalmi - Raatteentie - Kuhmo - Vuokatti 170-180km, Puruvesiajo 110km, viime kesänä pyörän päällä 4000km - ensi kesän tavoite 5000-7000km. Nyt on Karrallaki kirittävää... ;)


Satu Kojola: herkkulakko 31.3. asti 


Juha Kuoppala: tipaton 2kk, roskaruoka pois 2kk, karkiton/limsaton 3kk


Kari Hakkarainen (jep, Karra nokittaa): 3. peräkkäinen Sulkava Soudun voitto, tällä kertaa juuri perustetun Vuokatti Rowing seuran riveissä. JA jos reeniaikaa jää tarpeeksi niin pidemmän aikavälin tavoite on että nimi löytyy Vuokatissa 2016 järjestettävien hiihdon senior MM-kisojen tuloslistasta.


Tommi Karppinen: juhannukseen saakka tipatonta


Mikko Ruohola: (harteillaan edustustehtävät sekä Porin jääkiekkoerotuomareilta että jatkoaika.com 'lta) 10km aikaan 42min. sekä 30min. juoksussa tuloksena yli 6100m alkukesään mennessä.


Iiro Junnila: -15kg helatorstaihin mennessä


Vesa Saine: 4krt/vko liikuntaa --> -5kg 7.3. mennessä


Veera Svansjö: 2kk herkutonta, 2kk tipatonta


Mikko Korhonen: Vuokatin Hiihdon perinteinen 30km silmät kiinni ja ilman hanskoja, reissu Legolandiaan JA (tän mäkin haluan nähdä) merkki päälle 0/2-tilanteessa ja toisella kotiin väärät pois merkillä.


Mikko Virtanen: 30 liikuntaharjoitetta 3kk:n aikana ja 10 kierrosta golfia touko-elokuun aikana.


Jouni Rosenberg: paino alle 75kg kun eka Harrastepesiksen-SM peli puhalletaan käyntiin. Eli -5kg heinäkuun loppuun mennessä. Jounilla on jo hyväntekeväisyyskohdekin katottuna: http://www.i-puoti.fi/product/136/seinakalenteri


Teemu Määttä: (urheilutoimittaja Kainuun Sanomat) Mitä niistä tuomareista, valmentajista ja toimittajista sanottiinkaan... kun ei kerran itse pysty niin... ;) Enivei, Teemu lupasi KÖPÖTELLÄ Vuokatti Hiihdon.. Hyvä Teemu, kova tavoite! ;)


Armi Niemelä: (urheilutoimittaja Satakunnan Kansa) Herkut pois ja Tukholman maraton 30.5. aikaparannuksella. 


Daniela Tanhua: 10 000 askelta päivässä tai vaihtoehtoisesti 70 000 askelta viikossa. Lisäksi paino tippuu 10kg sarjan alkuun 8.5. mennessä.


Mikko Kuosmanen: 2kk -5kg hikoilematta (taitaa olla kaalisoppaa tiedossa. Tai Nutrilettia.) :D 


Otetaas tähän väliin ylimääräisellä päivityksellä mukaan vielä pari mattimyöhäistä. 

Jarmo Heikkinen: 20% parannus penkkitulokseen
Petri Makkonen: 31.3. mennessä kaveri lankuttaa 7min. Ellei onnistu, päiväkoti Satuvakka Vuokatissa saa Petriltä leluja. :)
Harri Laiho (urheilutoimittaja Satakunnan Kansa): Herkkulakko 31.1. asti, 10km hiihto ja paino alkaa 8lla ekaa kertaa tällä vuosikymmenellä

Muutaman haastettu listasta puuttuu vielä. Österlundin maailmanmatkaaja lupas ilmottaa tavoitteensa tänään, samoin Viljasen Nalle joka viä erikseen soitti päivällä ja kysyi tarkempaa ohjeistusta. :) Porista puuttuu viä kaks jyrsijää, Kallio Julle ja Salme Pasi. No toisaalta, toine on rokkari ja toinen kuulemma iha Pimiässä nii ei kai sitä keskittymistä muihin asioihin voikaan odottaa.


MUTTA meille jotka ollaan mukana: ISOSTI SEMPPIÄ! Tää on kiva haaste, kun mukana on jo nyt pelkkiä voittajia, me tai hyväntekeväisyyskohteet. :) 



Ilmotelkaahan kun tavoitteita täyttyy niin kerrotaan muillekin! :)

-inga








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ideoita? Ajatuksia? Anna palaa!