lauantai 23. toukokuuta 2015

Roadtrip fiiliksiä

Roadtrip oli ehdottomasti yksi suurimmista odotuksen kohteista tässä keväässä. Mitä siellä tapahtuu? Miten kaikki järjestelyt ennakoidaan? Tuleeko väkeä? Miten saadaan ennakkomyynti lentoon? Miten huomioidaan paikalla olevat kumppanit? Suosiiko (varsinkin Helsingissä aina sateisena esiintynyt) sää? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia.

Itse järjestelyissä en ollut isosti mukana, Jimi kantoi päävastuun molemmista tapahtumista ja Kaisa hoiti VIP:n ja joukkueen asiat joukkueen johdon kanssa. Mun duuni oli tutustua, organisoida fanituotemyynti, varmistella palkinnot, äänikartta, soittolistat ja tietenkin huutaa joka tuuttiin että ollaan tulossa, ostakaa lippuja ja tulkaa paikalle. :)

Vedän tässä nyt yhteen koko Roadtripin omasta näkökulmasta.

TI 19.5. klo 14 - Hiukka, bussin pakkaus

Mitä siitä Strömsöstä sanotaan? Joo, ei menny ihan niin. Bussiin kun alettiin lyömään VIPin tarvikkeita, äänentoistoa, ruokaa, fanituotteita, kentän mainosmattoja, pressin mediaseinää, paria telttaa ja muuta pienempää huomattiin ei tule mahtumaan. Ratkaisu --> vuokrataan paku. Sotkamon Nesteeltä saatiin paku järjestettyä ja sen sai hakea klo 18. Hyvä! Ehdin vielä käymään toimistolla, printtaamaan viimeiset paperit ja vastailemaan tulleisiin sähköposteihin. Kuudelta hain pakun ja kävin Hiukassa pakkaamassa sen täyteen tavaraa. Taisin siinä kommentoida että "tämähän on kuin leiriä järjestäisi, miljoona pikku asiaa hoidettavana". :D Pakun kanssa sitten kiertelin vielä piilottelemassa SykePalloja 2kpl ja vielä toimiston kautta viimeiset tavarat kyytiin ja kotiin n.klo 21 pakkailemaan omia kamoja ajatuksella "tämänkin ois tietty voinut hoitaa aikasemmin".....
SykePallon piilottelua ennen Roadtripille lähtöä.

KE 20.5. klo 05.45- Lähtö

Aikainen lintu ja sellasta... Matkalla kotoa Vuokattiin huomasin Sotkamon keskustassa pari tutun näköistä heppua pelikassien kanssa kävelemässä. Muuta liikennettä ei juurikaan ollut joten nappasin Nikon ja Niilon kyytiin ja heitin pojat kentälle josta myös joukkue lähti matkaan klo 06. Vuokatista kyytiin hyppäsi fanituotevastaava Nette ja Kajaanista otettiin kyytiin vielä harjoittelijamme Suvi. Näin, tytöt on kasassa, ei kun matkaan.

KE 20.5. klo 15 - Meilahdessa

Saavuimme Helsinkiin hyvissä ajoin. Siinä sitten ihmeteltiin kenttää ja katseltiin Pesisväki - Media ottelua samalla kun VIP teltta kohosi kentän toiselle laidalle. Huomenna olisi kiire päivä. Meilahteen saapui myös Tanssivat Sudet ja Haapasalon Antti näytti mulle källin jonka jätkät oli tehneet opiskelijoille jotka olivat huvikseen palloa lyömässä. Katso källi tästä. Muutkin on sitä katselleet, itse asiassa yli 72 000 muutakin tyyppiä on sen katsellut. Suosittelen. Illan päätteeksi saatiin ensimakua Helsingin keskustaan parkkaamisesta, tilaa ei missään. Kunnes... "hei tossa on tilaa!!" Ja siihen parkkiin. But little did they know...

TO 21.5. klo 8.30 - Lähtö Meikkuun

Huomenta! Tässä olis teille tää parkkisakko! Se piristää kivasti tätä muuten niin sateista torstai- päivää. Joo kiitti...prkl... Noh, turha sitä on enää itkeä ei muuta kuin Meilahti suunnaksi. Aamupäivä laitettiin kuntoon VIP-telttaa. Siinä muuten yksi asioista joita moni ei tule miettineeksi, KAIKKI mitä siellä on vieraita varten, on sinne varta vasten rakennettu. Vähän sama kuin leireillä, siellä on kaikki valmiina kun joukkueet tulee, harva tulee miettineeksi miten paljon työtä suunnitteluun ja rakentamiseen menee. Noh, monen vuoden kokemuksella homma hoituu taas sutjakkaasti ja kuinka sattuukaan, sadekin loppuu iltapäivän mittaan! :) Helsingissä paistaa ekaa kertaa Roadtrip-historiassa aurinko, mainiota.
Iloiset fanituotemyyjät Nette ja Suvi. 

TO 21.5. klo 16.30 - Väkeä alkaa virrata paikalle

Ensimäiset VIP -vieraat yllättävät meidät saapumalla jo hyvissä ajoin. Tästä aloitetaan päivä rumba, räyh! Aurinko paistaa, ihmisiä on jonoksi asti, kaikki hyvällä tuulella ja lipunmyynnissä saadaan heittää ihmisten kanssa hauskaa läppää. Itse kohtaan ihmisiä joita en ole nähnyt vuosiin ja nopeiden kuulumisten jälkeen ralli jatkuu. Kiitos kun tulitte, oli mahtavaa nähdä. :) Kun peli alkaa klo 18, saamme jonon purettua vain minuutteja pelin alusta. Meitä on paikalla upeat 2178hlö! Aivan mahtavaa! Fiilistelen ja hoidan juoksevia asioita pelin aikana, Veikkauksen voittajakatsomon voittaja, fanituote arvonnan voittaja, palkinnot, palkintojen jakajat jne. Tauolla kentän valtaa Ganes ja PuMun naiset. Näytösottelua dominoi olemuksellaan Matti Nykänen. Haapasalon Antti ottaa tilanteen haltuun ja yleisöllä on hauskaa. Mainiota viihdettä. Peli päättyy, kiitosten ryöppy yllättää. VIP on ollut todella onnistunut, samoin kiitosta saa ottelujärjestelyt. Some rallattaa koko illan, Sotkamon Jymy on ihmisten huulilla - tavoite saavutettu. Pelin jälkeen edessä vielä purku. Parissa tunnissa kaikki rakennelmat on pakattu takaisin pakuun ja bussin, kuljetusliike hakee VIP teltan pois. Se oli siinä. Helsinki on nähty.
Meilahti, häkki täynnä. Kiitos.
Myös sotkamolaiset fanit huomioitiin, molemmat Roadtrip pelit tuli  selostettuna Radio Kajauksesta.
"Inga nyt Matin kanssa kuvaan!!"....okei. Tässä tulos.

PE 22.5. klo 7 - Herätys

Rauhallisella aamupalalla puretaan peli Neten ja Suvin kanssa fanituotemyynnin näkökulmasta. Mikä meni hyvin, mitä parantaa Tampereelle. Samalla naureskellaan Sigvartin Vellulle järjestetylle källille (lue mitä tapahtui). Ai että, kyllä nämä meidän pojjaat osaa. Hyvä Immo! :) Karavaani jatkaa kulkuaan, suunnaksi Tampere. Matkalla käydään vielä Vantaan Superparkin kautta, lounas ja jätkille snäbäri nimmareita varten.

PE 22.5. klo 15.30 - Saapuminen Tampereelle

Aijai, tämähän olisi kuin kotiin saapuisi. Olen asunut Tampereen seudulla 10 vuotta ja tänä aikana tietenkin tiukasti tekemisissä paikallisen pesäpalloilun kanssa. Niinpä kentällä näkyy hirmu määrä tuttuja ja halauskiintiö saadaan taas täytettyä mukavasti. Iloista talkooväkeä valmiina tekemään isosti töitä  - arvostan.

PE 22.5. klo 16.30 - Väkeä alkaa virrata Kauppiin

Myös lippujonossa näkyy monta tuttua kasvoa vuosien takaa. Tykkään. :) Ennakkoon on myyty paljon lippuja, joku ennustaa että "tänään menee kolme tonnia rikki". Sitä en lähde ennakoimaan mutta sen tiedän että hyvin on väkeä tulossa. Tampereella pesis kiinnostaa. Paikallinen pesäpalloilu on ottanut aimo askeleen eteenpäin ja uskon että parin vuoden sisään siellä pelataan Miesten Superpesistä. Mansen Räpsän naisethan nakuttelevat jo Superpesistä hyvällä sykkeellä. Suosittelen kaikille pirkanmaalaisille käymistä Manse PP:n miesten pelissä tänä kesänä. Sarja on todella tiukka ja neljän kärki tappelee tosissaan Superiin noususta. Tunnetta tulee pelissä riittämään, mene ja koe itse!

PE 22.5 klo 18 - Peli alkaa

Häkki on täynnä. Meitä on paikalla 2778hlö! Istumapaikat on täyteen ammuttu ja tiiviistä tunnelmasta huolimatta osa joutuu seisomaan. Aurinko paistaa jälleen kerran - Tampere ei petä taaskaan. Yleisö viihtyy, pelissä on läpilyöntejä, tiukkoja pesäkilpoja, tunnetta. Itselle parhaiten mieleen jäi aivan ihana avausheiton heittäjä Samu. Mansen E-pojissa pelaava poika oli silmin nähden onnellinen tästä kunniatehtävästä. Hutunkeiton jälkeen Samu kysyi multa "kumpi menee sisälle?". Vastasin "Vimpeli, saat heittää Kodelle". Samun silmissä syttyi valo "Jes!!". Nämä on niitä hetkiä, parhautta, aitoutta. Avausheitto sujui hyvin ja Samu pääsi kättelemään idoliaan. :)

PE 22.5. klo 20 - Peli loppuu

Peli loppuu, Jymy voittaa 2-0 (1-0, 8-0). Väki lähtee kotio. Me jäämme kentälle jälleen purkamaan. Tässähän saa hyvää makua siitä mitä kiertävän artistin elämä on. Voin kertoa, ei mitään helppoa vaan kovaa duunia! Arvostus roudareita kohtaan nousi kyllä aivan eri sfääreihin. Kun kaikki on pakattu, moimoi-halit vaihdettu, on aika lähteä kohti Kainuuta. Orivedellä pysähdytään vielä syömään ja siitä ajetaankin sitten yhden pysähdyksen taktiikalla Kajaanin kautta Sotkamoon.

LA 23.5. klo 04.30  - Saavumme Sotkamoon

Sotkamossa meidät vastaanottaa kevään kaunein auringonnousu! Ajamme Neten kanssa Hiukkaan tyhjentämään pakun ja kun heitän Neten Vuokattiin, vastaan tulee meidän bussi. Matkalla näkyy vielä muutama pelaaja jotka bussi on jättänyt kyydistä. Siellä ne tallustaa kohti kotiaan, kello tulee viisi. Kovaa on tuo urheilijan arkikin. Miettii nyt näitäkin, 2 peliä 2 päivään, lisäksi paljon matkustamista, odottelua, reenejä. Vireyden ylläpito ei ole mikään helppo homma näillä reissuilla. Hattu päästä joukkueelle joka hoitaa homman todella hyvin.

LA 23.5. klo 05 - Unille

Nette on heitetty kotiin ja itse saan nukkua 8.30 asti jolloin soi kello, paku pitää palauttaa 09 mennessä. Olo on väsynyt mutta onnellinen. Roadtrip on takana. Tavoitimme lähes 5000 katsojaa, kymmeniä tuhansia somen käyttäjiä, järjestimme upeita källejä jotka levisivät kulovalkean lailla, teimme ihmisiä onnellisiksi nimmarisnäbäreillä, Itä-Länsien VIP-lipuilla ja sadoilla fanikuvilla ja nimmareilla. Olemme onnistuneet. Olemme olleet tämän kauden teeman mukaisesti #yhdessäparempia Tällaisia juttuja tapahtuu kun koko yhteisö tekee töitä sydämellä, intohimolla, hyvällä huumorilla ja ratkaisuhakuisella asenteella.

KIITOS kaikille meidän mukana olleille tahoille, joka ikiselle. Ilman sinun panostasi Roadtrip ei olisi ollut niin mahtava mitä se nyt oli. Kiitos Helsinki ja Tampere. Palataan ensi vuonna asiaan.

-i


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ideoita? Ajatuksia? Anna palaa!